Artesaani Tiina Pyyhtiä

Olen onnellinen ammatinvaihtaja ja elän nyt unelmaani todeksi joka päivä.

Käsillä tekeminen on aina ollut se minun juttuni. Haaveilin jo lukiossa luovasta alasta, mutta ajauduin kuitenkin aivan toisenlaiselle tekniselle IT-alalle. Kun sitten perheellisen ruuhkavuodet helpottivat, ja lapset lensivät pesästä, päätin että nyt tai ei koskaan. Jätin vakituisen työni ja lähdin opiskelemaan.

Valmistuin artesaaniksi vuonna 2010. Samana vuonna syntyi perheyritys Uudelviisii Oy, jonka toimitilat sijaitsevat Padasjoella Päijät-Hämeessä. Valmistan pajallani perinteisesti käsityönä taidekeramiikkaa, piensarjoja sekä uniikkeja töitä.

Erityisen innostunut olen rakukeramiikasta, jonka juuret juontavat peräti 1500-luvun japanilaiseen teeseremoniaan. Raku haastaa tekniikkana tekijänsä, ja jokainen työ on kiehtovan yllätyksellinen ja uniikki.

Tiina Pyyhtiä


Myymälä / Savipaja

Savipajani ja myymäläni sijaitsevat Uudelviisiin toimitiloissa Padasjoen keskustassa apteekin vieressä osoitteessa Keskustie 25.

Myymälästä löydät yksilöllistä keramiikkaa lahjaksi, tuliaisiksi, palkinnoiksi tai omaksi iloksesi. Omien töitteni ohella myynnissä on myös muita käsityötuotteita, joiden valikoima vaihtelee.

Myymälä on auki ti-pe klo 9-17. Tarvittaessa myös muuna aikana sopimuksen mukaan, puh. 045 129 2402.

Jos haluat tutustua pajaani tai muuten tavata henkilökohtaisesti, niin varmistathan etukäteen, että olen paikalla, kiitos.


Kuvagalleria


Kurssit

Pidän tilauksesta myös keramiikkakursseja pienille ryhmille. Pitämieni kurssien pääpaino on ollut rakukeramiikan eri tekniikoissa ja elämyksellisissä polttopäivissä.

Rakukeramiikan juuret juontavat peräti 1500-luvun japanilaiseen teeseremoniaan. Rakussa töiden lasituspoltto tehdään ulkona kaasu-uunissa. 1000-asteiset työt nostetaan yksitellen pihdeillä uunista, jolloin syntyy lämpöshokki ja lasite alkaa säröillä. Sattumanvaraista pintakuviointia korostetaan vielä laittamalla työt savustumaan puruihin. Jokainen rakutyö on kiehtovan yllätyksellinen ja uniikki.

Ota yhteyttä / pyydä tarjous

Tiina Pyyhtiä
Puh. 045 129 2402
tiina.pyyhtia(at)uudelviisii.fi


Yhteystiedot

Tiina Pyyhtiä
Puh. 045 129 2402
Uudelviisii Oy, Keskustie 25, 17500 Padasjoki
tiina.pyyhtia(at)uudelviisii.fi